Patty Brard blij dat Shownieuws kan uitwijken naar SBS 9

14 augustus 2015 13:36 | sterren | Door Televizier

© SBS - Elvin

Patty Brard is opgelucht dat Shownieuws op dagen met Champions League-voetbal te zien zal zijn op SBS 9. "Dit is een goede oplossing."

Patty Brard vindt het goed dat Hart Van Nederland en Shownieuws op voetbalavonden op hun gebruikelijke tijd kunnen worden uitgezonden op SBS 9. Omdat SBS 6 bij Champions League-wedstrijden de hele avond inruimt voor voetbal, verkassen de programma's dan tijdelijk naar de kleinere vrouwenzender.

Luxeprobleem

"Dit is een goede oplossing," zegt Shownieuws-deskundige Patty in het AD. "Het was een luxeprobleem: je kunt natuurlijk maar één ding tegelijkertijd uitzenden." Terwijl SBS 6 de nabeschouwing van de Champions League laat zien, zal op SBS 9 Hart Van Nederland gewoon om 22.30 uur kunnen starten en Shownieuws om 22.50 uur. Na afloop van het voetbal brengt SBS 6 dan nog korte edities van beide programma's.

Kijkcijfers

De afgelopen weken bracht SBS 6 steeds alléén die korte edities op voetbalavonden. "Ik vond het best heftig dat Shownieuws dan pas zo laat werd uitgezonden," aldus Patty. "Soms was het zo kort, dat Stichting KijkOnderzoek niet eens bijhield hoeveel mensen er keken. Dan word je de volgende ochtend wakker in de hoop blij te worden van de kijkcijfers en dan is er geen informatie. Het is dankbaarder om te weten waar je het voor hebt gedaan." Tip voor Patty: de kijkcijfers worden óók voor korte programma's bijgehouden, maar verschijnen dan alleen niet in de top-25.

Compleet programma

Op dagen met een late, ingekorte editie van Shownieuws moesten de presentatoren soms voor een paar minuten televisie naar de studio komen. "Voor zo'n korte show werk je net zo hard," zegt Patty. "Dan lever ik liever een compleet programma af."

Lees ook:
Hart Van Nederland en Shownieuws verkassen naar SBS 9 tijdens voetbal

Meer over