Na Videoland-serie PATTY

Patty Brard heeft geen interesse in een tweede serie over haar leven

5 maart 2024 15:16 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Paul Bergen
Vorige maand werd de realityserie over het leven van Patty Brard op Videoland uitgebracht. De Videoland-serie werd gevierd met een spectaculaire première en kan rekenen op mooie kijkcijfers. Als het aan Patty ligt, komt er echter geen tweede deel van de serie PATTY, of een andere serie over haar leven.

Dat vertelt de televisiepersoonlijkheid in een interview met tijdschrift Beau Monde.

Geen tweede serie

In het gesprek met Beau Monde vertelt Patty dat ze haar man Antoine van de Vijver heeft gevraagd om haar tegen te houden als ze een tweede serie willen maken. ''Ik wil hier namelijk echt nooit meer doorheen. Je doet jezelf nogal wat aan hè? En dan heb ik het nog niet eens over alle meningen die ik weer over me heen krijg'', laat ze erover uit.

PATTY

PATTY, de vijfdelige dramaserie gebaseerd op het leven van Patty Brard, is momenteel op streamingdienst Videoland te zien. In deze serie vertolkt Holly Mae Brood de rol van de jongere Patty, terwijl Eva van de Wijdeven de oudere Patty speelt.

Voor Brard is het niet makkelijk om naar de serie te kijken. ''Ik vind het confronterend om naar te kijken. Bij sommige dingen denk je: zo ging het niet. Het is ook niet mijn echte verhaal, maar een gedramatiseerde versie van mijn verhaal'', aldus Patty.

De presentatrice was nauw betrokken bij het maken van PATTY. “Je moet eerst het verhaal kunnen vertellen voordat ze ermee kunnen gaan spelen. Daarom heb ik met een schrijversteam sessies gehad waarin ik alles over mijn leven moest vertellen. Dat waren heel diepe interviews en dat ging er emotioneel en heftig aan toe'', concludeert ze.

''Ik merkte dat ik vervelende gebeurtenissen uit het verleden in mijn hoofd mooier heb gemaakt dan het echt was en ik kwam erachter dat ik nog lang niet alles verwerkt heb.''

Meer over