Patty Brard over Echte Meisjes op de Prairie

5 maart 2013 16:38 | sterren | Door Televizier

RTL 5 start met de nieuwe realityserie Echte Meisjes op de Prairie. Diva Patty Brard presenteert: “Het wordt hysterisch, heftig en hilarisch.”

In het nieuwe programma Echte Meisjes (& Jongens?) op de Prairie gaan 5 Diva’s en 5 Divo’s naar de Prairie in Utah om zich daar te bewijzen als cowgirl. Dat vraagteken in de titel staat er niet voor niets, tussen de ‘jongens’ zit 1 travestiet en overige jongens zijn nogal vrouwelijk. Televizier sprak Patty Brard over de nieuwe serie.

Hoe was het om op de prairie in Utah de serie op te nemen?

“Het was hysterisch, heftig en hilarisch. Ik hoefde er ook niet lang over na te denken toen ik gevraagd werd. Zo’n kans krijg je maar een keer, vertelt de diva met twinkelende ogen. “Maar zwaar was het ook”, gaat ze verder. In minder dan 4 weken hebben we de reeks opgenomen en dat was wel afzien. Een 5-sterrenhotel hoef je er niet te verwachten, ik heb soms zelfs bij de kandidaten geslapen. Dat vond ik niet zo erg hoor, als je ouder wordt zet je die knop wat sneller om.”

Zijn er nog gekke dingen voorgevallen?

“Ja genoeg! Die lui hebben continu ruzie, om alles”, schatert Patty. “Maar wat ik het mooiste vond aan de serie is de verandering bij de kandidaten zelf. Aan het begin van Echte Meisjes op de Prairie waren de kandidaten erg op zichzelf, mooie kleertjes en Lady Gaga waren belangrijk. Maar naarmate het programma vorderde is dat wat meer naar de achtergrond verdwenen. 2 lokale meiden kwamen op een avond kampvuurliedjes spelen onder begeleiding van een gitaar, en het was een waar jankfestijn. Dat heb ik de kandidaten ook proberen bij te brengen: Kom eens uit dat kleine wereldje, kijk waar je nu staat, wat je nu doet. Alles wat later een leuke herinnering wordt is nu een leuke ervaring.”

Met zoveel persoonlijkheden was er zeker veel ruzie?

“Ja, er is super veel ruzie geweest, ze kunnen niet gewoon praten, ze schreeuwen alleen maar en daardoor luisteren ze niet. Ik heb heel vaak tussenbeide moeten springen om ze tot rust te manen. Dan nam ik de moeder- of beste vriendinnenrol weer aan die ik vaak heb vertolkt in het programma.”

Ben je blij met het eindresultaat?

“Ja, ik vond het hartstikke leuk, lange tijd dacht ik ook dat ik klaar zou zijn met televisie, maar nee ik heb gewoon te lang niet met programma’s mee mogen denken. Dus ik vond het heel erg leuk, supercool”, aldus de diva.

De eerste aflevering

In de eerste aflevering is te zien hoe de meiden hun eerste stappen op de prairie in Utah zetten. Als de jongens vervolgens uit een ander vliegtuig stappen, zijn de dames zijn in shock. Dat hadden ze niet verwacht. Deelneemster Michella, bekend van Dames in de Dop en Echte Meisjes in de Jungle, maakt het helemaal bont en komt als verassing aangedonderd in een veekar. “Ik was toch de enige travestiet”, roept een van de ‘jongens’ als hij haar ziet.

2 kampen

‘Sheriff’ Patty Brard vertelt de cowgirls en cowgays wat de bedoeling is van het programma . Er zijn namelijk 2 kampen gemaakt, een luxe-kamp en een ‘dirt’-kamp zonder enige voorzieningen. Er is maar een regel: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vervolgens is er nog een grote tocht te paard over de prairie, bergen en ravijnen. De ene kandidaat geniet, de ander niet. Michella is doodsbang voor paarden en durft in eerste instantie geen paard te rijden. Als ze uiteindelijk dan toch op het paard springt is dat natuurlijk een groot drama.

Michella verwachtte iets anders

Deelneemster Michella had sowieso iets anders verwacht van de prairie. “Ik had het idee van se serie Het Kleine Huis op de Prairie in gedachten, groen gras, mensen in tuinpakken enzo, de werkelijkheid was wel even anders.” De brunette vond het ook niet erg dat ze als enige een opvallend entree maakte. “Het maakte mij niet zoveel uit dat ik met de veekar ging, ik krijg toch wel mot. Ik vertrouw niemand behalve me eigen vrienden, meer heb ik ook niet nodig.”

Meer over