Patty Brard over Lust, Liefde of Laten Lopen?

Vanavond start op RTL 5 de Nederlandse versie van Lust, Liefde of Laten Lopen en Televizier sprak Patty Brard over haar nieuwe programma.

In het nieuwe RTL 5-programma Liefde, Lust of Laten Lopen? Geeft Patty Brard met haar ‘computer’ IRIS overdadig opgemaakte meiden een make-under. De nepnagels, nepwimpers, self tanner en hair extensions verdwijnen en een mooie 'naturelle look' komt er voor terug. De dames ondergaan voor en na de metamorfose een keuring, Nederlandse mannen mogen dan hun oordeel geven: Lust, Liefde of Laten Lopen?

Was het leuk om Lust, Liefde of Laten Lopen? te presenteren?

“Ja, ik vond het echt heel leuk om te doen, vooral de cases waren leuk. Ik was wel bekend met het fenomeen vrouwen die niet ouder willen worden, zoals in Hotter Than My Daughter, maar het  was nieuw voor mijn om te zien dat jonge meiden zo raar met zichzelf omgaan. Een van de dames injecteert zich zelfs met een middeltje dat ervoor zorgt dat ze nog bruiner word. Het middel is niet goedgekeurd in de EU, maar dat maakt haar niks uit.”

Wat voor rol heb je in het programma?

 “Origineel is het een Engels programma waarin de computer veel belangrijker is dan de presentator. En godzijdank hebben ze dat in de Nederlandse versie omgedraaid. Ze hebben mij gevraagd om de verhalen achter de meiden wat meer bloot te leggen.”

Gaat het programma ook dieper op de zaak in: Waarom dragen de meiden zoveel make-up?

“Ja, dat doen we wel, maar zonder de commercie te verliezen én we houden de lach erin. In het programma komt goed naar voren dat elk meisje een eigen wijsje heeft; een achtergrond. Je kan heel erg goed zien dat het zelfbeeld van de meiden slecht is. Maar dat zelfbeeld wordt ook medebepaald door het tijdsbeeld, en de televisie van nu: Hoe blonder hoe beter, hoe bruiner hoe beter, hoe groter de borsten hoe beter en ga maar door. In dat beeld zijn ze zichzelf in kwijtgeraakt. Of het is een masker: ‘Me moeder was alcoholiste en is vermoord, maar dat is prima zo’, vertelde een van de meisjes toen ik vroeg wat haar moeder van haar uiterlijk vond. En dat was toch wel heel heftig."

 Zijn er veel meiden ontevreden na hun make-under?

“Ja, ongeveer de helft van de meiden is na de make-under ontevreden. Maar er zijn ook meiden die teruggaan naar af met alle make-up en franjes en dan langzaam afbouwen. Het is een soort proces waar ze doorheen moeten en dat duurt soms even. Helaas kunnen we dit proces op camera vastleggen, al is dat wel erg interessant.”

Michella (uit Echte Meisjes op de Prairie) komt in de eerste aflevering voorbij, hoe ging dat?

“Michella heeft speciaal voor mij meegedaan, ik vond haar namelijk zo’n goed voorbeeld van hoe het niet ‘hoeft’. Ze neemt wekelijks tassen vol met nepwimpers mee van de action en draagt veel te veel make-up. Uiteindelijk komt er in de make-under een prachtige meid uit, maar toch heeft ze gillend het pand heeft verlaten. ‘je bent niet goed bij je hoofd’ riep ze terwijl ze wegstormde. Dat vond ik niet zo leuk, ze zag niet in dat het ook anders kan. Eigenlijk stond ze er niet voor open.”

Wat verwacht je van de kijkcijfers? Hotter Than My Daughter is immers erg populair.

"Ik denk dat het in die doelgroep wel populair gaat worden. De moeders zullen in ieder geval blij met me zijn, maar ik weet niet of de jeugd wel zo blij met me is. Misschien vinden ze het wel vervelend dat 'moedertje' Patty ze vertelt wat wel of niet kan. Gelukkig ben ik wel wat makkelijker geworden; je krijgt een opdracht en die probeer je zo goed mogelijk te doen. De kijkcijfers zijn nu wat minder belangrijk voor me, ik denk zelfs dat Killer Karaoke beter gaat scoren."

Reageren