Paul de Leeuw en man in 2 voor 12 jubileum

26 Februari 2016 10:13 | sterren | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Astrid Joosten viert vanavond haar 25-jarig jubileum als presentator van 2 voor 12 samen met Paul de Leeuw en zijn man Stefan Nugter.

Astrid (57) onthulde de deelname van haar VARA-collega en zijn echtgenoot aan tafel bij Jinek.

"Rolls Royce"

Paul de Leeuw wilde als 2 voor 12 fan zelf enorm graag meedoen aan de Rolls Royce onder de kennisquizen. Maar dat ging niet zomaar. Net als alle andere potentiële deelnemers moesten Paul en Stefan eerst een lange vragenlijst invullen om te zien of ze wel over voldoende intellectuele bagage beschikten om het programma aan te kunnen. Astrid kwam bij de heren thuis om de vragen af te nemen.

BN'ers

Hoe Paul en Stefan het er van af gaan brengen blijft de vraag. Overigens is het echtpaar De Leeuw niet het eerste bekende duo dat meedoet aan de in 1972 door Ellen Blazer bedachte quiz. Oud-minister Relus ter Beek (1934 - 2008)  en zijn woordvoerder Martin Lodewijk gaven zich in 1998 ook op voor het spelletje en kwamen door de selectie. Astrid onthulde dat Relus, Martin en hun tegenstanders de uitzending uiteindelijk bij de minister thuis gekeken hebben onder het genot van een hapje en een drankje.

Per Seconde Wijzer

Overigens moet Astrid haar VARA-collega Kees Driehuis voor zich dulden als het aankomt op het presenteerrecord. Driehuis is al sinds 1989 het gezicht van Per Seconde Wijzer waar Paul de Leeuw lang geleden al eens zijn opwachting maakte.

Meer over