Over zieke kinderen

Paul de Leeuw komt met nieuw programma: Niet Klein Te Krijgen

1 maart 2023 09:44 | sterren | Door Tessa Kok

© Bob Bronshoff

Een bijzonder nieuw programma voor Paul de Leeuw. In de BNNVARA-serie Niet Klein Te Krijgen volgt de presentator een jaar lang vijf gezinnen die te maken hebben met een kind met een levensbedreigende ziekte. 

BNNVARA maakte bekend dat het gloednieuwe programma met de Leeuw op 11 april op de buis verschijnt.

Het leven van een ziek kind

Kijkers krijgen een kijkje in het leven van de vijf zieke tieners en hun gezinsleden. In de afleveringen zien we de kinderen en hun gezin in hun thuissituatie, op school, op het schoolplein en bij vrienden en feestjes. De Leeuw gaat ook mee tijdens behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Paul de Leeuw gaat in de serie het gesprek aan met de ouders, broers en zussen van het kind met een levensbedreigende ziekte. Daar probeert hij te achterhalen hoe de ouders ermee omgaan en hoe de broers en zussen het ervaren dat de aandacht voornamelijk naar het zieke kind gaat. In de afleveringen gaan kijkers ook de grote veerkracht van de zieke kinderen zien, want zij dromen nog altijd van doorleven en dingen doen die andere pubers ook doen.

Zes afleveringen

Het nieuwe programma Niet Klein Te Krijgen bestaat uit zes afleveringen. De afleveringen zijn te zien op NPO1, waarvan de eerste op 11 april op de planning staat.

Meer over