'Mislukte eerste pannenkoek'

Paul de Leeuw reageert op kritiek op eerste aflevering Hotel Hollandia

29 september 2023 10:12 | sterren | Door Tessa Kok

© Annemieke van der Togt

Afgelopen zaterdag werd de eerste uitzending van Hotel Hollandia uitgezonden. Niet alleen Angela de Jong en René van der Gijp waren snoeihard over het programma, maar ook kijkers thuis hadden veel kritiek.

Presentator Paul de Leeuw reageerde vrijdag bij Radio 538 op deze negatieve reacties.

Hotel Hollandia

In Hotel Hollandia checken elke week bekende Nederlanders in - gespeeld door comedians - met wie de actualiteit doorgenomen wordt. De eerste aflevering werd allesbehalve goed ontvangen en kon rekenen op veel negativiteit. Journaliste Angela de Jong was niet mals: ''Ik durf te wedden dat zelfs een willekeurige, vier jaar oude herhaling van Even tot hier meer to-the-point had gevoeld. Als ik Paul de Leeuw was, zou ik me voorlopig niet buiten durven vertonen.’'

De Leeuw reageerde hier eerder deze week al kort op via zijn Instagram Stories. Toen schreef hij 'laat iets, net als mijn haar, een beetje groeien'. In gesprek met Radio 538 concludeert Paul dat de eerste uitzending 'een mislukte eerste pannenkoek' was. 

Niet zelf verzonnen

Tijdens het interview vertelt Paul ook dat hij het programma niet bedacht heeft en dat het niet een Paul de Leeuw-show is. ''Ik heb het niet verzonnen. Ik ben gevraagd om mee te doen aan het programma. Als ik het zelf had verzonnen, had ik misschien toch wel iets meer van mezelf erin gegooid'', zegt hij erover.

Over de negatieve reacties zegt hij het volgende. ''We proberen iets nieuws, dat is altijd moeilijk. Maar ik vind het helemaal niet erg. Het is juist ook wel weer leuk, want je gaat proberen om het beter te maken'', aldus De Leeuw. Over zijn eigen optreden in het programma was hij ook niet helemaal tevreden. ''Wat ik ook vond: je moet leuk zijn en niet leuk doen. En ik zag mezelf terug, ik denk: jezus, sta ik hier toch weer enorm m’n best te doen om leuk gevonden te worden.”

Tweede aflevering

Morgen staat de tweede aflevering van Hotel Hollandia op de planning. Paul hoopt dat deze uitzending op meer lof van kijkers kan rekenen. ''Ik denk dat morgen iets luchtiger is. Dat je iets meer denk: Paul heeft er zelf ook zin in'', laat hij erover uit. 

Hotel Hollandia is iedere zaterdagavond om 21:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over