Paul Turner over Expeditie Robinson

Entertainer Paul Turner is een van de kandidaten van Expeditie Robinson. Hoe erg waren de pijn en  honger in de jungle van Maleisië? Televizier.nl vroeg het hem zelf.

Waarom heb je meegedaan met Expeditie Robinson?
“Als je gevraagd wordt kan je eigenlijk geen nee zeggen. Natuurlijk denkt je ene helft ‘ik ga echt geen honger lijden in de jungle’, Maar de andere helft is nieuwsgierig of je het aankan en die kant won. Het is goede manier geweest om mijzelf te bewijzen”

Wat vond je het zwaarste?
“It was all hard! Alleen moet je daar niet aan denken. Uiteindelijk doe je het voor jezelf, maar als je anderen gelukkig kan maken heb je daar zelf ook profijt van. Ik kan bijvoorbeeld geen boom uit de grond trekken. Wat ik wel kan doen is er iemand anders de kracht voor geven door hem aan het lachen maken.”

Zat je je niet ontzettend te vervelen daar?
“Soms verveel je je en af en toe ben je gewoon te moe om iets te doen. Op andere momenten ben je juist weer heel actief. Dat vind ik ook het mooiste aan Expeditie Robinson, het is allemaal echt. Je kan je ook niet anders voordoen dan je bent; daar heb je gewoon de energie niet voor.”

Was het extra zwaar voor jou, omdat je een nogal een uitbundig persoon bent?
“Het mooie aan het programma is dat je iemand op een andere manier leert kennen. Niet dat ik twee gezichten heb, maar op het podium ben ik nou eenmaal op mijn best. In de jungle dacht ik niet over dansen of zingen, ik dacht aan overleven.”

Werd je nog een handje geholpen door de cameraploeg?
“Je krijgt helemaal niks! En ik zou me beledigd voelen als het wel zo was. Als de camera’s uitgaan, stapt de crew op een boot en gaan ze ervandoor. Honestly!”

Wat was het eerste wat je deed toen je thuis kwam?
“Mijn vrienden haalden me op van het vliegveld en het was ontzettend raar. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat je niet een beetje gestoord bent wanneer je weer terug in Nederland komt. Je bent zo lang met een klein groepje mensen, en een vliegveld is een behoorlijk drukke plek.”

Zou je het nog een keer doen?
“Hell no! Ik heb er alles uitgehaald wat ik wilde en meer. Voor mij is het nu klaar en ik zal de herinneringen voor altijd bij me houden.”

Reageren