'Voel me eigenlijk best prima'

Paulien Cornelisse in ziekenhuis met mysterieuze zwelling

23 maart 2024 09:42 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Paulien Cornelisse werd afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis nadat ze ineens last kreeg van een zwelling in haar hals. De 48-jarige schrijfster doet een boekje open over haar opname in de podcast Man met de microfoon.

Cornelisse woont en werkt momenteel in Engeland waar ze een jaar lang Nederlandse taalles geeft aan de universiteit in Sheffield. Daar merkte ze een zwelling in haar hals op. 

Huisarts

In eerste instantie ging Cornelisse naar de huisarts die geen diagnose kon stellen. De arts wilde geen risico's nemen omdat ze begin 2021 al eens aan haar schildklier was geopereerd. Het orgaan werd destijds deels verwijderd, toen werd gevreesd voor kanker, maar dit bleek uiteindelijk loos alarm. Met die medische historie in het achterhoofd, werd de schrijfster opnieuw opgenomen in het ziekenhuis.

Antibiotica

Het bezoekje werd een verblijf van enkele dagen: "Daar heb ik de hele dag gezeten, steeds maar wachten op een scan die gemaakt moest worden. Die werd gemaakt en daarna zei de dienstdoende dokter: ’we willen je hier houden’, want het was misschien een of andere bacteriële infectie. Toen ben ik vijf dagen lang ongeveer volgepompt met antibiotica en zijn er allemaal onderzoeken gedaan waarvan we nog niet alle uitslagen hebben."

In de podcast benadrukt Cornelisse dat het goed met haar gaat: "Ik zit weer hier op de bank. Ik voel me nu eigenlijk best prima." 

Meer over