Pauline Huizinga neemt haat en nijd na Expeditie Robinson niet zo serieus

1 november 2013 18:18 | sterren | Door Televizier

De laatste uitzending van Expeditie Robinson maakte op social media de tongen behoorlijk los. Vooral de actie van deelnemer Paulien Huizinga zorgden voor een stortvloed aan boze berichten.

1.3 miljoen mensen zagen hoe Jan Versteegh uit Expeditie Robinson gestemd werd, en dat terwijl medekandidaat Paulien Huizinga de groep juist had gevraagd voor haar te stemmen omdat ze het programma emotioneel niet meer aankon.

Paulien en Géza zweren samen 

Daar kwam Paulien echter op terug toen ze een nachtje met Géza Weisz, Geraldine Kemper en Hans Ubbink mocht doorbrengen op het luxueze winnaarseiland. Daar beraamde het viertal een strategie die er op gericht was Jan, door vele beschouwd als een van de sterkste kandidaten, naar huis te sturen. Vooral Géza zag dit als een persoonlijke wraakmissie nadat Jan de vorige aflevering eigenhandig verantwoordelijk bleek voor de eliminatie van Géza's goede vriend Sef.

Stortvloed van haatberichten op Twitter

De uitzending zorgde voor de nodige ophef online. Het regende tweets, ruim 7500, en die waren alles behalve positief. Zo werd Paulien verweten dat ze een verrader was die een enkeltje oceaanbodem verdiend. Géza Weisz kreeg op zijn beurt de nodige antisemitische opmerkingen aan zijn adres. 

Paulien Huizinga reageert en relativeert 

Bij ShowVandaag reageerde Paulien luchtig op de vele verwensingen. "Ik ben er eigenlijk redelijk nuchter onder. Wat zijn we toch een emotioneel groepje hier in Nederland dat we zo heftig reageren. De meeste berichten zijn zo te zien van middelbare schoolleerlingen en barsten van de taal- en spelfouten, dus ik neem het allemaal niet zo serieus. Hulde, wat mij betreft, aan de programmamakers dat ze de kijkers zó mee weten te slepen dat ze zo reageren." 

Meer over