Pearl Harbor-acteur Josh Hartnett kon beroemdheid niet aan

30 april 2014 14:05 | sterren | Door Televizier

‘Hoe is het verder gegaan met die hoofdrolspeler uit Pearl Harbor?’, heb je je misschien wel eens afgevraagd. Josh Hartnett bleek alle ‘fame’ niet aan te kunnen en acteerde de afgelopen jaren vooral op de achtergrond.

Josh Hartnett werd wereldberoemd met zijn rol als captain Danny Walker in de Amerikaanse film Pearl Harbor. Maar die wereldfaam was voor de Amerikaanse acteur een beetje te veel van het goede.

Naar huis

In een interview met Details Magazine, onthult Hartnett dat zijn bekendheid voor hem te groot werd om mee om te gaan. Daarom verhuisde hij weer terug naar zijn geboorteplaats. “Ik stond op de cover van elk magazine en kon nergens heen. Ik voelde me niet lekker in m’n vel zitten en was heel erg alleen. Daarbij vertrouwde ik helemaal niemand meer, dus ik ging terug naar Minnesota, naar mijn oude vrienden en high school vriendin. Ik heb 18 maanden lang helemaal niets gedaan in de filmwereld."

Independent films

Na die 18 maanden begon Josh voorzichtig weer met acteren, maar wel in ‘independent films’. Dat zijn films die gemaakt worden zonder steun van een groot filmbedrijf en vaak lowbudget zijn. Op die manier moest Josh moeite doen om in films terecht te komen. “Jaren geleden ging het heel makkelijk: als ik een rol zag die ik wilde, dan was er een grote kans dat ik ‘m kreeg. Nu moet ik ervoor vechten, wat overigens helemaal niet slecht is.”

Nieuwe serie

Josh treedt langzamerhand toch weer in de openbaarheid, nu hij een hoofdrol heeft bemachtigd in de spannende psycho-seksuele horrorthriller Penny Dreadful, die 11 mei in Amerika uitkomt.

Kijk hier nog eens terug naar beelden uit de succesfilm Pearl Harbor uit 2001, met in de hoofdrollen Ben Affleck en Josh Hartnett.

Meer over