Eén team, één taak

Peter Gillis wil zich inzetten voor Oekraïense vluchtelingen

10 maart 2022 12:00 | sterren | Door Judith Regeling

© Friso Keuris/Talpa
Peter Gillis heeft wilde plannen. De veelbesproken realityster van SBS hoopt namelijk 4000 bedden beschikbaar te kunnen stellen aan Oekraïense vluchtelingen.

Dat onthult de realityster in gesprek met het Brabants Dagblad. 

Lees ook: Peter Gillis en Rob Geus gaan samen vakantieparken aanpakken 

Peter Gillis

Peter Gillis zou naar eigen zeggen al helemaal klaarstaan om daad bij het woord te voegen. "Ik heb een paar jaar geleden een keer een ronde met het COA gemaakt over mijn parken, dus ze weten wat ik kan. Ik kan morgen vierduizend bedden leveren en ik kan zo al zeshonderd vluchtelingen huisvesten op Prinsenmeer, dat staat toch leeg nu. We kunnen snel handelen", benadrukt hij. Echter, tot zover heeft hij nog altijd geen reacties van de desbetreffende organisatie.

Oekraïense vluchtelingen

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers laat weten dat zij op dit moment ook niets kunnen doen om de vakantiepark-eigenaar te helpen bij zijn wens. "Wij gaan over asielzoekers, vluchtelingen uit Oekraïne zijn een taak van de overheid", aldus een woordvoerder.

Toch is nog niet alle hoop verloren. De veiligheidsregio vertelt de krant dat zij nog bezig zijn met inventariseren van mogelijke plekken voor Oekraïense vluchtelingen. "Je zult begrijpen dat het in beeld brengen van de juiste opvangplekken even tijd nodig heeft. De verwachting is dat we eind van de week meer beeld hebben bij de mogelijkheden." 

Meer over