'Moet 25 kilo af'

Peter Gillis openhartig over aanpak ernstige gezondheidskwaal

5 februari 2022 11:01 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Peter Gillis mag opmerkingen over zijn postuur graag weglachen, maar inmiddels is de gezondheid van de Massa is kassa-ster in gevaar.

In gesprek met weekblad Party onthult Gillis dat hij onlangs een ernstige waarschuwing heeft gekregen van zijn persoonlijke voedingscoach.

Worstenbroodjes

Al sinds het eerste seizoen van de SBS-realityshow is Peters strijd tegen de kilo's een dankbaar onderwerp. Hij probeert heus af te vallen, maar de zakenman leidt een druk bestaan, heeft een hekel aan sport en is dol op gezelligheid en worstenbroodjes. Dan lukt het niet om snel wat af te vallen.

Voedingscoach Dick

In Massa is kassa is een vaste rol weggelegd voor voedingscoach Dick die met oeverloos geduld Peter weegt en van adviezen voorziet. Maar inmiddels is de situatie zo nijpend dat hij Gillis met klem heeft aangeraden zijn gezondheid serieus te nemen. 

Hoge bloeddruk

Peter kampt met hoge bloeddruk en ook zijn cholesterol en suikerwaardes in de bloedspiegel zijn veel te hoog. Gewicht verliezen is de beste oplossing om te voorkomen dat deze kwalen van kwaad tot erger gaan.  

40 kilo afvallen

In 2021 is het Gillis ondanks alle drukte en persoonlijke drama's gelukt om 15 kilo te verliezen. Maar dat is slechts het topje van de spreekwoordelijke ijsberg. De 59-jarige zal nog eens 25 kilo moeten afvallen voordat hij in de buurt komt van een gezond gewicht. 

Peters afvalpogingen zijn, uiteraard, te volgen in de nieuwe reeks Massa is kassa die vanaf dinsdag 22 februari te zien is om 20:30 uur bij SBS 6.

Meer over