Peter van der Vorst blijft zichzelf als vervanger van Humberto Tan bij RTL Late Night

Humberto Tan is voor twee dagen vertrokken naar het Russische Sotsji voor de Olympische Winterspelen. Peter van der Vorst vervangt Tan morgen en maandagavond als presentator van RTL Late Night.

Peter van der Vorst is er helemaal klaar voor om twee dagen lang zijn doorgewinterde talkshowcollega Humberto Tan te vervangen. Aan het AD vertelde Van der Vorst: "We gaan morgen goed repeteren en ik heb vorige week een dagje meegedraaid achter de schermen. Een soort snuffelstage. Ik ga er gewoon zitten en ben mezelf."

Vaste talkshow?

Het is niet de eerste talkshow die Peter presenteert, maar een vaste eigen talkshow ziet hij toch niet zitten. "Ik presenteerde ooit Pulse, daar werd ik niet blij van. De studio is niet per se mijn ding".

Dat programma nam de royalty-deskundige destijds over van presentator Reinout Oerlemans. "Na Reinouts vertrek wilde ik geen bank meer, maar een tafel. Ook wilde ik geen autocue en wilde ik per se live. Daar heb ik me wel wat op verkeken. Het was te vroeg en ik nog te eigenwijs."

Ook een duo presentatie van RTL Late Night hoeven we niet te verwachten. Humberto Tan gaf eerder al aan dat dat er in de toekomst niet in zit.

Humberto's vaste vervanger

Zin in deze korte presenteerklus heeft Peter van der Vorst in ieder geval wel: "Inmiddels ben ik zo veel verder qua ervaring. Ja, ik ben nu Humberto's vaste vervanger. Eerst eens kijken hoe morgen en maandag mij en iedereen bevallen. Ik heb nog altijd niet de behoefte dit elke avond te doen, want dan zou ik met heel veel andere dingen moeten stoppen, maar als Humberto belt, doe ik het graag."

Rick Nieman

Volgens RTL-baas Erland Galjaard was ook Rick Nieman in beeld om de uitzending over te nemen. Maar hij is vooral een echte ‘nieuwsman’ en Peter is meer all-round.

“Als ik kijk naar de mengeling van politiek, amusement en sport, denk ik dat Peter daar beter bij past. Vergis je niet hoor: Peter is een goeie interviewer, hij weet veel uit mensen te krijgen”, vertelde Galjaard in De Telegraaf.

Reageren