Peter van der Vorst niet blij met kritiek Jean-Pierre Geelen

28 oktober 2015 17:03 | sterren | Door Televizier

Peter van der Vorst was niet te spreken over de kritiek van recensent Jean-Pierre Geelen op Verslaafd! en sprak de criticus daar via Twitter op aan.

De onvrede kwam voort uit het optreden van Geelen, dinsdagavond bij Pauw. Terugblikkend op zijn zeven jaar als Volkskrant tv-recensent gaf hij enkele voorbeelden van in zijn ogen "foute" emo-tv.

"Verslaafd! ensceneert emoties"

Eén van de getoonde fragmenten kwam uit Verslaafd!, de serie die door Peter van der Vorst gemaakt en gepresenteerd wordt. Geelen liet beelden zien van een verslaafde jongen die na de interventie besloot zijn vriendin ten huwelijk te vragen waar de camera's bij zijn. Volgens Jean-Pierre zou het aanzoek en de wijze waarop het in beeld is gebracht volledig uitgekiend zijn door de makers om het moment zo emotioneel mogelijk te maken: "Natuurlijk zoomen ze dan in op die meid die van niets wist en gaat huilen en natuurlijk zetten ze daar vette violen onder. Dat maakproces heeft niet veel te maken met oprechte emoties, maar met het ensceneren ervan."

Van der Vorst slaat terug

Peter liet dit niet over z'n kant gaan en ging, uitgerekend op z'n verjaardag, een kleine Twitter discussie aan met Jean-Pierre. Van der Vorst was echt niet te spreken over het oordeel van Geelen.

Peter hoefde niet al te lang op antwoord te wachten.

Maar met die uitleg van Jean-Pierre nam Peter toch écht geen genoegen.

En uiteindelijk hield Van der Vorst de eer aan zichzelf.

Meer over