Philip Seymour Hoffman wordt geëerd met filmweekend

In verband met het overlijden van de acteur Philip Seymour Hoffman zenden Nederland 2 en Nederland 3 drie films van de onlangs overleden acteur uit.

Op vrijdagavond 28 februari zal op Nederland 2 de film Doubt worden uitgezonden. In deze film uit 2008 speelt Hoffman schoolpastoor Brendan. Hij vindt dat er wel wat aardiger kan worden gedaan tegen de kinderen op school. Dat gaat wel heel ver als het gerucht wordt verspreid dat Brendan een kind achter gesloten deuren even apart nam. Is er sprake van kindermisbruik? Hoffman werd voor deze rol genomineerd voor een Oscar.

The Ides of March

Op zaterdag 1 maart is op Nederland 3 The Ides of March te zien. Philip Seymour Hoffman speelt de rol van Paul Zara, hoofd-campagnemanager van een veelbelovende gouverneur die presidentskandidaat voor de Democraten kan worden. Hoffman speelt in deze film samen met onder andere acteurs George Clooney en Ryan Gosling.

Synecdoche

De derde film met Hoffman in de hoofdrol is zaterdag te zien op Nederland 2. De acteur speelt hier een theaterregisseur die steeds dieper in de put raakt. Hij wordt verlaten door zijn vrouw en hoort dat hij ernstig ziek is. Dan mag hij een bijzondere productie regisseren. Dit moet zijn levenswerk worden...

Films

Doubt is te zien op 28 februari om 23:15 uur op Nederland 2, The Ides of March op 1 maart om 22:30 uur op Nederland 3 en Synecdoche op 1 maart om 00:20 uur op Nederland 2.

Philip Seymour Hoffman werd op 2 februari dood in zijn huis gevonden. Hij overleed aan een overdosis drugs.

 

Reageren