Poëzieboek Tim Hofman op nummer 2 Bestseller 60

Het schrijfdebuut van Tim Hofman, Gedichten van de broer van Roos, is binnengekomen op de tweede plaats van de Bestseller 60. Hofman vloert hiermee Killerbody 2 van Fajah Lourens.

Tim Hofman vindt zichzelf een compleet ander mens geworden als hij door zijn poëzieboek bladert. “Hier zit liefde, vreugde en seks, maar ook dood en depressie in. Dat is niet erg, ik ben er niet aan onderdoor gegaan”, vertelt de presentator aan het AD.

 

Zolderkamerporject

Veertien jaar lang heeft de BN’er geschrapt en geschreven. Het begon als een zolderkamerproject, totdat Hofman op zoek ging naar een uitgever die er wel brood in zag. Die vond hij. 

Vijfde druk

Binnen een week verschenen vier drukken van het poëzieboek, Gedichten van de broer van Roos, en werden 15.000 exemplaren verkocht. De vijfde druk is ook al in aantocht en verschijnt volgende week. Daarmee verslaat Tim Killerbody 2 van Fajah Lourens. Hij moet alleen het eerste deel van Fajahs dieetboek voor laten gaan. 

Theatertour

Voorlopig komt er nog geen tweede dichtbundel aan. Wel lijkt het de presentator leuk om een theatertour te doen en voor te lezen, uit eigen werk, aan jongeren. Hofman wil meegeven dat poëzie iets heel moois en ambachtelijks is. 

 

Meer over:

Reageren