Politie doet inval bij mediabedrijf Peter Jan Rens

6 November 2014 14:30 | sterren | Door Televizier

© Govert de Roos

Drie medewerkers van de mediafirma van Peter Jan Rens zijn opgepakt op verdenking van fraude. De oud-presentator blijft voorlopig op vrije voeten.

Justitie en de fiscale opsporingsdienst FIOD hebben dinsdagochtend een inval gedaan bij Amstelpoort, het moederbedrijf van tv-productiehuis Rens 1. De FIOD bevestigde het nieuws aan de Telegraaf. "Het onderzoek richt zich op faillissementsfraude en flessentrekkerij.” 

Peter Jan Rens

Peter Jan Rens was drie jaar lang directer van Amstelpoort, tot hij afgelopen zomer zijn spullen pakte. Meneer Kaktus is net op tijd vertrokken, drie kopstukken zijn namelijk gearresteerd. Ook zijn er meerdere luxe auto’s, computers en televisies in beslag genomen. 

Politie

Peter Jan Rens schrok zich te pletter toen hij het nieuws voorbij zag komen. ''Ik werd vanmorgen vroeg wakker en toen las ik dit ook. Ik heb hier niets mee te maken'', vertelt hij aan Paparazzio.nl. ''Het klopt dat ik er tot afgelopen zomer mee te maken had, maar toen heb ik me als bestuurder bij de Kamer van Koophandel laten uitschrijven en ben ik zelf weer opnieuw met iets begonnen." 

Inval

De inval gebeurde in het Noord-Hollandse dorpje Stompetoren, waar Peter Jan Rens naar eigen zeggen nooit is geweest. ''De mannen die zijn opgepakt ken ik niet. Ik kwam nooit in Stompetoren. Ik had er tenslotte geen enkele bemoeienis meer mee. Ik trok vanmorgen het gordijn van mijn slaapkamerraam open om te kijken of er soms ook een peloton van de ME voor mijn deur stond. Nee hoor, maar ik heb echt geen enkel idee verder waar dit over gaat'', besluit hij.

Virginia, de vriendin van Peter Jan Rens, moet binnenkort misschien wel een bezoekje brengen aan de politie.

Meer over