Anonieme partner

Politie houdt geliefde Peter R. de Vries uit het openbaar

22 juli 2021 09:02 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Op aanraden van de politie mag de vriendin van Peter R. de Vries niet in de openbaarheid verschijnen. Toch laat ze in een interview van zich horen.

Aan de Volkskrant doet de partner van Peter haar verhaal. Ze koos er zelf voor al die jaren uit de publiciteit te blijven, nu mag ze vanuit veiligheidsoverwegingen niet naar buiten treden.

Liefdesbriefjes

In een emotioneel gesprek onthult ze wat voor man de geharde misdaadverslaggever echt was. Zo schreef hij graag liefdesbriefjes: "Als ik eerder de deur uit moest dan hij, legde hij altijd een brief op mijn hoofdkussen. Op een gegeven moment ging hij ook briefjes in mijn huis verstoppen. Hij scheurde vellen van zijn notitieblok of uit mijn aantekenboekjes, schreef er lieve teksten op en stopte ze op gekke plekken, achter mijn tandenborstel, in de vriezer, in mijn schoenen, tussen mijn laptop, op de afzuigkap, in de la tussen mijn kleren. Mijn moeder heeft er een gevonden onder een stapeltje placemats hier op tafel."

Energie verspild

De Vries had zijn geliefde graag aan de wereld voorgesteld, maar ze hield zelf de boot af. Achteraf begrijpt ze ook niet waarom: "Waarom heb ik zoveel energie verspild, zo mijn best gedaan om ons geheim te houden? Was ik maar onbevangener geweest. Nu wil ik niet die anonieme partner zijn over wie zoveel wordt gespeculeerd, maar nu moet het van de politie."

Uitvaart

Woensdag 21 juli namen meer dan 7000 mensen afscheid van de vermoorde journalist in Carré. Donderdag 22 juli wordt Peter ten ruste gelegd in het bijzijn van familie, naasten en genodigden. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door de Volkskrant (@de_volkskrant)

Meer over