Ponypletter aangehouden dankzij Britt Dekker

Gisteren was heel Nederland in rep en roer om de zogenaamde 'ponypletter'. Mede dankzij de hulp van realityster Britt Dekker is nu een verdachte in deze zaak aangehouden.

Gisteren was op Geenstijl een filmpje te zien van een stevige vrouw die al rokend op een shetlandpony zat. Het arme beestje zakte bijna door zijn hoeven en raakte helemaal buiten adem. Britt Dekker kon dit niet aanzien en kwam in actie.

Britt Dekker en Marianne Thieme

Paardenmeisje Britt retweete het filmpje met de tekst: "Ik wil dat deze rotvrouw wordt opgepakt!!!! Is gewoon in NL!"

Ook politica Marianne Thieme kon het leed niet aanzien. Zij stelde woensdag kamervragen en wil dat het toezicht op dierenmishandeling wordt verscherpt.

Toch vindt ze ook dat boze Britt moet oppassen met haar uitingen: "Die frustratie is begrijpelijk, maar we moeten echt voorkomen dat iemand eigen rechter gaat spelen. We moeten erop vertrouwen dat de politie en justitie dit oplossen."

Aanhouding 57-jarige man

De politie werkt inderdaad keihard aan de zaak. Vandaag werd bekend dat de politie een 57-jarige man heeft opgepakt. Het is nog niet duidelijk waarom, maar waarschijnlijk is de man de uploader van het filmpje. Op de betaalsite in kwestie is er aandacht voor de fetisj'riding cult', wat inhoudt dat schaars geklede vrouwen op dieren rijden.

Update: twee nieuwe arrestaties

De politie heeft bekend gemaakt dat er vandaag nog twee arrestaties zijn verricht in de ponypletter-zaak. Het gaat om de inmiddels 58-jarige vrouw die op de pony zit en een 57-jarige man. Zij hebben zichzelf bij de politie gemeld. Dit is waarschijnlijk gebeurd nadat de familie van de eerst gearresteerde man ernstig is bedreigd.

Reageren