Precies 15 jaar geleden won Jamai Idols

8 maart 2018 09:41 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Het was de allereerste Idols in Nederland, maar we zijn het zeker nog niet vergeten. In 2003 stonden Jamai Loman en Jim Bakkum tegenover elkaar in de finale en won Jamai Idols.

Vandaag is het precies vijftien jaar geleden dat Jamai met Step right up de allereerste Idols-winnaar werd. Miljoenen mensen volgden wekenlang hoe alleen het beste zangtalent overbleef onder het strenge jurycommentaar van Henkjan Smits, Eric van Tijn en Jerney Kaagman.

Step right up

Jamai won als grote favoriet. De zanger, die bekend stond om zijn kleurrijke brillen tijdens de talentenjacht, won met 75% van de stemmen de finale van Jim Bakkum. Hij was toen pas zestien jaar oud. Als winnaar mocht hij uiteindelijk een album opnemen. Zijn liedje Step right up werd een nummer 1-hit in Nederland.

Dewi

De populaire zanger scoorde een nieuwe Top 40-hit met het nummer When you walk in the room. Deze cover nam hij samen op met Dewi Pechler, die vierde werd in Idols. De twee kregen een korte relatie van drie maanden. Door alle Idols-hectiek lukte het ze helaas niet om een stabiele relatie op te bouwen.

Jamai Loman vijftien jaar later

Inmiddels is Jamai 31. Vijftien jaar na Idols heeft hij zich ontpopt tot musicalster en presentator. Hij zat zelfs in de jury van de nieuwe Idols. Na zijn allereerste album kwamen er nog wel singles, maar geen nieuw album. Het mocht even duren, maar op 23 maart 2018 brengt hij zijn tweede album genaamd Genoeg te doen uit. De eerste singles, het gelijknamige Genoeg te doen en Bodem van mijn glas, zijn al uitgebracht.

Lees ook: Na zang presenteert Jamai nu ook een dansprogramma.

Meer over