Ernstig ziek

Presentator Tim den Besten begonnen met behandelingen tegen kanker

23 november 2023 19:13 | sterren | Door Tessa Kok

© Diederik Bulstra
Presentator Tim den Besten is gestart met zijn behandeltraject tegen zijn ernstige ziekte. Begin deze maand werd bekend dat hij lijdt aan een zeldzame vorm van kanker.

Bestralen en chemo

Vanaf vandaag wordt Tim den Besten gedurende zeven weken lang, vijf dagen per week bestraald. Daarnaast krijgt hij een chemokuur. Dat heeft zijn advocaat H.J. van der Tak donderdag laten weten namens Tim en zijn familie. ''Tim is blij dat de behandelingen zijn begonnen”, aldus de advocaat van Tim. Van der Tak wil niets loslaten over de zeldzame vorm van kanker die Tim heeft.

Aangiftes

Kort nadat naar buiten kwam dat Tim ernstig ziek is, kwam hij in opspraak. Het Parool heeft onlangs een artikel gepubliceerd waaruit blijkt dat er drie aangiftes tegen hem zijn gedaan. De presentator zou op datingapp Grindr de identiteit van drie mannen misbruikt hebben, ondanks dat de slachtoffers hem verzochten om daarmee te stoppen. 

De slachtoffers hebben laten weten dat ze er psychische problemen aan over hebben gehouden. Op dit moment verricht de politie onderzoek om vast te stellen welke mogelijke strafbare feiten hebben plaatsgevonden.

Vanwege de ophef over Den Besten heeft de KRO-NCRV besloten om de finaleweek van spelshow Waku Waku niet uit te zenden. Tim zou daar te zien zijn als kandidaat. 100 Dagen in de Vergeten Wijk, het programma van Tim en zijn vriend Nicolaas Veul, gaat vooralsnog wel door

Meer over