Ze legt uit waarom

Presentatrice Siham Raijoul stopt na twee jaar met Hart van Nederland

23 augustus 2022 14:26 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Sander Koning
Het team van Hart van Nederland moet het vanaf nu officieel stellen zonder presentatrice Siham Raijoul. In een openhartig bericht op Instagram verklaart ze nu zelf waarom.

Het was geen makkelijke keuze, maar wel eentje die ze van zichzelf moest maken.

Siham Raijoul

In haar bericht vertelt Siham Raijoul: "Veel mensen hadden op een gegeven moment wel door dat mijn pauze hier wel erg lang duurde. Ik kreeg allerlei berichtjes van mensen die vroegen hoe het ging en waar ik was", zo begint ze. "Lange tijd kon ik daar niet op reageren omdat ik niet zo goed wist in welke achtbaan ik terecht was gekomen. Nu kan ik er wat over zeggen. Ik had tijd nodig voor mezelf. En rust om weer de verbinding met mezelf te vinden."

Leerzame periode

Wat volgde was een leerzame periode met ups en downs. "In de periode die nu achter me ligt, ontdekte ik dat ik over een dosis veerkracht beschik, waardoor ik langzaam maar zeker weer opkrabbelde. Tot het punt dat ik weer zin heb om te doen waar ik van houd: verhalen maken en ontdekken wat mensen drijft."

Hart van Nederland

Haar huidige functie bij Hart van Nederland sluit daar niet meer helemaal bij aan. "En daarom heb ik in goed overleg met Talpa besloten om te stoppen", zo geeft ze toe. "Ruim twee jaar geleden begon ik aan dit avontuur en ik schreef destijds dat de overstap van het Jeugdjournaal naar Hart van Nederland voelde als de overgang van de basis- naar de middelbare school. Ik ben nu klaar met de middelbare en ga de wijde wereld in." En waar haar dat naartoe brengt? "Dat zal de komende tijd precies duidelijk worden. Wat ik al weet, is dat ik verder ga als freelance presentator, dagvoorzitter en maker waarbij ik altijd op zoek zal blijven naar inspirerende verhalen van mensen."

Lees hier haar complete bericht:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Siham Raijoul (@sihamraijoul)

Meer over