Prix Jeunesse

Programma Timmyland van Tim den Besten wint grote televisieprijs

30 mei 2024 15:37 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP / Sander Koning
De jeugdserie Timmyland van Tim den Besten heeft een Prix Jeunesse gewonnen. Deze prijs staat ook wel bekend als de ‘Europese Oscar van de kindertelevisie’.

Prijs voor Timmyland

In het zesdelige programma Timmyland onderzoekt presentator Tim den Besten hoe je de baas wordt van je eigen land. Het VPRO-programma won de Prix Jeunesse in de categorie non-fictie (11-15 jaar).

''De boodschap van de serie is onverminderd actueel. In het huidige tijdsgewricht is met kinderen praten over democratische waarden van groot belang. Timmyland laat zien dat dat met humor en gelaagdheid kan", reageert VPRO Jeugd-eindredacteur Juliette van Paridon op het winnen van de grote tv-prijs.

Ernstig ziek

De advocaat van Tim heeft laten weten dat het winnen van de prijs Tim goed doet. Begin november maakte de presentator bekend dat hij een zeldzame vorm van kanker heeft. De advocaat heeft geen verdere details gegeven over de gezondheid van Den Besten.

Kort na het bekendmaken van zijn ziekte raakte Tim in opspraak door een artikel in het Parool, waarin hij beschuldigd werd van identiteitsfraude.

Meer over