Quizmaster Margriet van der Linden over De Tafel van Taal

25 april 2016 09:50 | sterren | Door Televizier

© Wim Kluvers

Vanavond start De Tafel van Taal met Margriet van der Linden, al twijfelde ze of ze wel quizmaster wilde worden. "Ik zei uiteindelijk ja tegen de quiz, 'maar doe het wel op mijn manier.'"

Margriet van der Linden heeft een cv waar je u tegen zegt. De 46-jarige dame was jarenlang hoofdredacteur van het feministische tijdschrift Opzij, was gastvrouw van Zomergasten, presenteerde 5 in Het Land en in 2015 bleek zij de Mol te zijn bij Wie Is De Mol?

Twijfel

Vanaf vanavond is Margriet te zien als presentator van de nieuwe quiz De Tafel van Taal. "Ik werd vorig jaar januari al gevraagd, door dezelfde kandidatencoach als van Wie Is De Mol? Dit moet ik misschien niet doen, dacht ik eerst," zo vertelt ze aan het AD. "Ik zei uiteindelijk ja tegen de presentatie van de quiz, 'maar doe het wel op mijn manier.'"

Gezelligheid

"Er is nu veel interactie met bekende kandidaten die uit hun comfortzone treden, er wordt veel gelachen en het is lekker gevat. Dus niet een vraag, een antwoord en hup weer door. Het is een praterig uitgevallen quiz waarin zo tussendoor nog wat vragen worden gesteld."

Taalpurist

Op de vraag of ze een taalpurist is, antwoord ze stellig: "Nee! Van mij mogen al die regels juist wat losser. Iemand corrigeren, vind ik ook het meest vreselijke wat er is. Ben je in gesprek met elkaar, wordt het ineens onderbroken. Ik ben wel gefascineerd door al die uitzonderingen en valkuilen. En wat taal en accenten over iemand zeggen. Dat sociologische aspect komt ook in het programma aan bod."

De Tafel van Taal is vanaf vanavond elke werkdag om 19.55 uur te zien bij NPO 2.

 

Meer over