'Nog vier jaar werken...'

Rachel Hazes gebukt onder werkdruk en kondigt pensioen aan

10 maart 2022 09:11 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Rachel Hazes schittert momenteel in Hazes is de basis, maar eigenlijk droomt ze van een rustig leven in de anonimiteit. Ze weet dan ook al wanneer ze met pensioen wil.  

Rachel Hazes is drukker dan ooit: niet alleen als drijvende kracht achter het Hazes-imperium, maar ook als uitbater van haar eigen theekiosk en als tv-ster. Het mag allemaal wel wat minder, zo vertelt ze aan Story.

Roofbouw

Naast Hazes is de basis was Rachel de laatste maanden ook druk met de opnames van BN'ers in het ziekenhuis en de viering van het zeventigste geboortejaar van André. Rachel geeft toe dat het haar soms teveel dreigt te worden: "Ik pleeg af en toe best roofbouw op mijn lichaam. Op sommige dagen werk ik meer dan twintig uur. Dat blijf ik niet volhouden. Ik heb voor mezelf besloten dat ik nog een paar jaar heel hard wil werken." 

Pensioen

De 52-jarige weduwe heeft haar pensioeneringsplannen daarom ook al uitgestippeld: "Ik heb besloten dat ik nog vier jaar wil werken. Dan ben ik 56 en in dat jaar zou André 75 jaar zijn geworden. Dan wil ik nog één keer iets groots doen. en daarna is het klaar. Dan wil ik in de anonimiteit gaan leven en gaan genieten."

Friedel

Rachels moeder Friedel overleed in 2009 op 63-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Dat lijkt ook mee te wegen in haar besluit zelf niet door te willen ploeteren tot ze AOW-gerechtigd is: "Misschien is het me gegeven dat ik 70 mag worden. Dan kan ik nog veertien jaar in de anonimiteit leven. Dat zou meer in mijn huisje in Barcelona zijn dan in Nederland, maar ik zou nooit buiten mijn eigen landje kunnen."

Hazes is de basis is iedere zaterdagavond te zien om 20:00 uur bij SBS 6. 

Meer over