Radionieuwslezer Biem Buijs nieuw tv-gezicht NOS op 3

27 januari 2014 13:45 | sterren | Door Televizier

Een nieuwe functie voor radioman Biem Buijs. De nieuwslezer versterkt vanaf maandag 27 januari het presentatieteam van NOS op 3 op televisie.

Buijs (33) is de vaste vervanger van presentatoren Anic van Damme en Mustafa Marghadi. Hij combineert zijn nieuwe functie met zijn huidige werk als radionieuwslezer.

Unieke kans

Het nieuwe NOS op 3-gezicht noemt zijn functieverbreding een unieke kans:  “Radio is mijn grote liefde. Dat televisie daar nu bij komt, vind ik heel interessant en een enorme uitdaging. Het werk bij NOS op 3 vind ik geweldig”.

Nieuws voor iedereen

Buijs wil graag het nieuws brengen aan iedereen. “Wat mij drijft is nieuws maken voor mensen voor wie nieuws volgen niet zo vanzelfsprekend is. Die groep wil ik raken door verhalen te vertellen waardoor ze ineens denken… ‘hé, dit gaat over mij’. Of ‘nu snap ik het wél’. Dat hoop ik nu ook te kunnen doen bij televisie: nieuws maken voor iedereen, met goeie verhalen en journalistiek die staat als een huis".

Reactie NOS

Chef van NOS op 3, Gerard de Kloet ziet uit naar de komst van Buijs “We zijn blij dat Biem er bij komt. Hij heeft, zo bleek bij de screentest, ook voor tv precies de juiste uitstraling. En ik vind het heel mooi dat er nu een dwarsverband komt tussen de radio- en televisietak van NOS op 3. Een van onze vaste radiostemmen wordt nu ook een televisiegezicht. ”

NOS op 3-team

Het vaste presentatieteam van NOS op 3 bestaat uit vijf mensen: Fleur Wallenburg (radio), Bart Jan Cune (radio), Anic van Damme (televisie), Mustafa Marghadi (televisie) en Biem Buijs (radio en televisie).

Biem Buijs

Biem Buijs presenteert sinds vier jaar de radio-uitzendingen van de NOS op 3, die te horen zijn op 3FM, FunX en Radio 6. Daarvoor werkte hij onder meer op de economieredactie van het Radio 1 Journaal.

Meer over