Ranking the Stars rel verdeelt Twitter

17 augustus 2015 11:43 | sterren | Door Televizier

Het doorgaans zo gezellige Ranking The Stars was alles behalve vrolijk gister. Maxim Hartman ging behoorlijk tekeer tegen iedereen, maar vooral Ferry Doedens moest het ontgelden. Twitteraars kozen massaal partij.

Ranking the Stars werd eind mei al opgenomen, ver voordat Ferry's verslavingsproblematiek bekend werd. Dat maakte het des te ironischer dat uitgerekend Doedens naar beneden mocht komen om toe te lichten wie van de tien sterren volgens hem het minst gezond leeft.

Ferry had zichzelf op de 8e plaats gezet, terwijl hij Maxim Hartman de eerste plek toebedeelde. Dit schoot de tv-maker behoorlijk in het verkeerde keelgat. Hij stak een hele tirade af tegen Doedens die hij er onder meer van betichtte veruit het laagste IQ van alle kandidaten te hebben. Na die belediging brak ook op Twitter de oorlog uit.

Toch zagen sommigen de lol er wel van in.

Overigens bleek Ferry's lijstje bijzonder goed aan te sluiten op de mening van de geenqueteerden. Hij had er maar liefst 7 van de 10 goed, wat hem al na 1 ronde de overwinning opleverde. Hartman, ook niet de beroerdste, maakte daarop excuses. Maar de sfeer was wel danig verstierd, vond ook presentator Paul de Leeuw die al zwetend opmerkte dat de opnames voor z'n gevoel wel twee jaar duurden.

De heftige aflevering is HIER terug te zien.

Meer over