Realitysoap Andy van der Meijde uitgezonden na Sterren Springen

11 december 2013 12:31 | sterren | Door Televizier

Vanaf februari 2014 is op SBS 6 de realitysoap rondom ex-voetballer Andy van der Meijde en zijn vriendin Melisa te zien. Het programma wordt uitgezonden na Sterren Springen.

In de soap worden de oud-voetballer en zijn vrouw gevolgd in hun dagelijks leven. Zo is onder andere te zien hoe Andy een cursus volgt om voetbaltrainer te worden. De serie wordt in februari uitgezonden na het retepopulaire Sterren Springen, dus dat zou wel eens aardige kijkcijfers op kunnen leveren.

Uitgesteld

Het realityprogramma zou dit jaar eigenlijk al op de buis verschijnen, maar werd afgelopen september uitgesteld omdat er nog meer programma’s op stapel lagen. SBS 6 begon destijds al wel met het maken van opnames.

Andy van der Meijde

Andy van der Meijde speelde jarenlang als aanvaller voor clubs als FC Twente, Ajax en Everton. Ook voetbalde hij zeventien interlands voor het Nederlands Elftal. Zijn laatste wedstrijd was de verloren halve finale tegen Portugal tijdens het EK 2004.

Seks, drank en drugs

In de tijd dat Andy bij de Britse voetbalclub Everton speelde vergreep hij zich aan drank, drugs en vrouwen.  Het kostte de voetballer zijn huwelijk en carrière. Van der Meijde bracht in 2013 zijn biografie Geen Genade uit waarin hij deze dramatische periode uit zijn leven beschreef.

Sterren Dansen op het IJs

Inmiddels is de ex-voetballer gelukkig getrouwd met Melisa. In 2013 was Van der Meijde deelnemer in het vijfde seizoen van Sterren Dansen op het IJs. Ook waren hij en Melisa dit jaar te zien in Jouw Vrouw, mijn vrouw VIPS.

Meer over