Reinout Oerlemans mag weg van intensive care

14 maart 2014 12:56 | sterren | Door Televizier

Televisieproducent Reinout Oerlemans knapt langzaam maar zeker weer op. Hij is van de intensive care in het AMC in Amsterdam afgehaald, nadat hij daar afgelopen zondag door een hartaanval terecht kwam.

Reinouts vrouw Daniëlle laat in een verklaring weten wat precies de oorzaak was van zijn hartaanval. Er zit een kleine verkalking op een zeer ongunstige plek. Toen Reinout afgelopen zondag ging hockeyen is die hoogstwaarschijnlijk gescheurd.

Moeilijk geval

“Een klein probleem met een groot infarct als gevolg”, zegt Daniëlle. “De eerste optie was proberen te dotteren, maar al vrij snel bleek dat de hartaanval te ernstig was en dat dotteren vanwege de ongunstige plek te gevaarlijk zou zijn. Met het voltallige team van cardiologen is toen besloten om te gaan voor de openhartoperatie.”

Openhartoperatie

Reinout voelde zich niet zo lekker en is zondag zelf naar het ziekenhuis gereden. Even later moest hij onder het mes voor een openhartoperatie: “Het was een ingrijpende operatie”, aldus Danielle. “Ze leggen het hart stil en de functie van het hart wordt door een machine overgenomen, om de boel daarna weer aan de praat te krijgen. Een ader uit het been functioneert nu als bypass.”  

Met elkaar weer verder

Het stel laat samen met hun kinderen de moed niet in de schoenen zakken. Daniëlle zegt: “Met veel ups en downs, veel pijn en emoties zijn we toch met elkaar zeer positief gestemd. We zijn de hele week samen geweest en ook de kinderen bezoeken papa iedere dag en dat is voor Reinout de grootste stimulans om positief te blijven en te vechten.”

Afgelopen zondag belandde Reinout in het ziekenhuis.

Meer over