Reinout Oerlemans over het Gouden Televizier-Ring Gala 2012

19 oktober 2012 12:00 | sterren | Door Televizier

Reinout Oerlemans presentateert het 47ste Gouden Televizier-Ring Gala. Een hele verantwoordelijkheid, maar de presentator is niet zo snel van zijn stuk te brengen.

Nee nerveus is Reinout Oerlemans niet voor de taak die hem vanavond in Koninklijk Theater Carré wacht. "Het gaat vanavond niet om mij, maar om alles wat tv ons dit jaar heeft geboden. Een live-programma geeft iets extra’s, maar ach, ik heb al zo veel programma’s gepresenteerd."

Ringdief

Reinout bijzonder mooie herinneringen aan het Gouden Televizier-Ring Gala. Hij won als acteur met Goede Tijden, Slechte Tijden, als producent met De Bauers en kreeg een Televizier-Ster. "Ik weet nog goed dat we met GTST wonnen. We waren al vier keer genomineerd en wonnen de vijfde keer. Dat was meteen het laatste jaar dat ik nog meedeed. Maar het was een mooie avond. Ook toen we met Frans Bauer wonnen, was dat schitterend. Alleen heb ik die Ring nooit meer gezien; die nam Frans meteen mee. Jammer."

Publieksprijs

Hoewel Reinout een gat in de lucht sprong op die avond in 2004, denkt hij nu iets anders over de overwinning. "Terugkijkend is De Bauers niet een programma waar de Televizier-Ring om draait. Het gaat niet om de leukste zanger of de populairste realityster, maar om kwaliteit en om hoe een programma wordt gemaakt. VI, de winnaar van vorig jaar, is een fantastisch programma, maar het draait alleen om de personages. Natuurlijk weet ik dat de Ring geen vakprijs is, maar het zou leuk  zijn als de stemmers dit jaar ook op andere dingen letten. Aan de andere kant: de kijker heeft altijd gelijk."

Smoking

Dan de o-zo-belangrijke vraag voor een presentator van het Gala. Wat trekt Reinout aan? "Ik ben bang dat ik de smoking uit Strictly come dancing uit de kast ga halen."

Meer over