Rembo en Rembo brengen Matthijs van Nieuwkerk in de war

Maxim Hartman en Theo Wesselo, alias Rembo en Rembo, zaten woensdag in DWDD en wisten Matthijs van Nieuwkerk aardig te ontregelen.

Maxim Hartman en Theo Wesselo schoven aan bij Matthijs van Nieuwkerk omdat het Rembo & Rembo-archief sinds deze week in z'n geheel online staat. De mannen hadden de lachers op hun hand in DWDD, maar Matthijs wist niet wat hij met ze aanmoest. Het gesprek vloog alle kanten op.

Rembo en Rembo

Toen Matthijs vroeg: “Zien jullie elkaar nog wel eens?”, zei Maxim, die zijn jasje tot zijn navel open had geritst: “Alleen met Oud en Nieuw. Dan steken we vuurwerk af. Theo is helemaal gek van vuurwerk.” Theo: “Rookbommen.” Maxim“Eén grote rookbom.” Matthijs wist niets anders uit te brengen dan: “Leuk.”

Gedichten

Theo las verder zijn 'gedichten' over BN'ers voor. Na afloop zei Matthijs: “We hebben Yvon Jaspers gehad, Jan Smit… Willen we er nog eentje?” In plaats van een gedicht kwam Theo toen plotseling met een 'oneliner'. Hij stond op en las de tekst op zijn t-shirt voor: “Peace motherfucker!” Matthijs aarzelde: “Peace motherfucker? Oké joh, prima.”

'Briljant'

De kijkers wisten het verwarrende gesprek wel te waarderen:


Lees ook:
VPRO zet Rembo & Rembo-archief online.

Bekijk hieronder het gesprek: 

Reageren