René Froger eindelijk weer de oude

René Froger zat in juni in de knel met zichzelf. De Topper had last van oververmoeidheidsverschijnselen en stemproblemen, waardoor hij al zijn optredens moest annuleren. Gelukkig is de This is the Moment-zanger weer helemaal terug.

De batterij van René Froger is weer volledig opgeladen. "Ik ben godzijdank weer helemaal de oude", zegt hij tegen het AD. "Je wilt niet weten hoe lekker ik momenteel weer in mijn vel zit. Dat is gelukt door mijn overvolle agenda compleet leeg te vegen." 

René Froger

René Froger heeft er alles aan gedaan om zich weer fantastisch te voelen. "Ik ben het een stuk rustiger aan gaan doen, gaan hardlopen en trainen. En ik heb de afgelopen periode, volgend op het moment dat ik me realiseerde even helemaal aan het einde van mijn latijn te zijn, alleen maar gezond gegeten. Die extra en noodzakelijke aandacht voor mezelf, heeft me enorm geholpen’’, aldus de Topper. 

Verwonderlijk

Dat het René Froger nu pas is overkomen, is op zich al verwonderlijk. "Dat was inderdaad uitzonderlijk voor mij. Feitelijk buffel ik al zo’n dertig jaar door zonder ook maar één moment te stoppen." René wordt natuurlijk ook een jaartje ouder. 

Druk, druk, druk

"De Toppers-concerten, promotie voor m’n WK-hit in combinatie met reguliere optredens. Hartstikke leuk, maar er was recent toch een moment dat ik echt niet langer kon. Mijn lichaam gaf het signaal dat de energie totaal op was. Toen heb ik, in alle nuchterheid, besloten voortaan wat beter naar mijn eigen lijf te luisteren", aldus René.

Theatertour

René Froger start in oktober met zijn theatertour. De volkszanger is er helemaal klaar voor. "Ik wilde niet op halve kracht aan die concertreeks beginnen maar vol gas gaan. Zoals ik me nu voel kan ik dat weer met het grootste gemak. Met andere woorden: het ging even mis, maar de oude Froger is 'herboren'."

Natasja Froger is blij dat ze weer naar de prachtige stem van haar man kan luisteren.

Reageren