Bijna verhuisd

René van der Gijp: 'We hadden een aanbieding om Khalid & Sophie over te nemen'

17 mei 2022 11:43 | sterren | Door Janine van Rooden

© Wessel de Groot

Sinds maandagavond is Vandaag Inside weer terug op de buis bij SBS6, maar het had niet veel gescheeld of de talkshow was verhuisd naar de NPO.

Dat is althans wat René van der Gijp beweert tegenover RTL Boulevard. Volgens de NPO zit de vork toch net iets anders in de steel.

Khalid & Sophie

Kort nadat Derksen, Genee en Van der Gijp besloten hadden om te stoppen, waren er alweer gesprekken met Talpa of de talkshow toch nog terug kon keren. Volgens Van der Gijp zou er toen ook een andere partij zijn geweest die interesse had in de heren. "Johan zei op een gegeven moment dat we een aanbieding hadden om Khalid & Sophie over te nemen, vijf keer in de week." De goedlachse voetbalanalist wilde echter geen overhaaste beslissingen nemen.

NPO

BNNVARA - de omroep die Khalid & Sophie maakt - laat aan RTL Boulevard weten nergens van op de hoogte te zijn. De NPO heeft inmiddels ook een reactie gegeven waarin staat dat ze Genee, Derksen en Van der Gijp 'zelf niet benaderd hebben'.

Volgens hen zou PowNed wel contact hebben gehad met Derksen. "Als NPO hebben wij in gesprekken met PowNed vervolgens benadrukt dat als het al tot een verder gesprek zou komen met Derksen c.s. dat de heren zich dan wel moeten realiseren dat de publieke omroep een andere omgeving is dan de commerciële omroep."

Uiteindelijk zouden er geen vervolggesprekken meer zijn geweest, omdat de heren met Vandaag Inside terugkeerden op SBS6.

Meer over