'Dat kan je haar niet aandoen...'

René van der Gijp heeft medelijden met Eva Jinek

15 september 2022 18:18 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
René van der Gijp breekt een lans voor Eva Jinek. Hij vindt de onderwerpen in Jinek van zo'n bedenkelijk niveau dat hij medelijden krijgt met de presentatrice die zijn directe concurrent is bij Vandaag inside.

Van der Gijp kwam in de woensdageditie van Vandaag inside terug op de Jinek aflevering van dinsdag 13 september waarin Eva onder meer een groep nudisten aan de tand voelde. 

'Radeloos'

René heeft het item met verbijstering en medeleven bekeken: "Toen dacht ik: als je dat gaat uitnodigen ben je als redactie gewoon radeloos. Dat kun je Eva ook niet aandoen. Die is journalistiek gewoon okay. Die kan goed interviewen... Die moet niet gaan vragen: "Als je naaktloopt, hoe ver sta je dan achter elkaar bij de supermarkt?"

Kijkcijfers

Het lukt Eva nog niet direct om de concurrentie op de late avond het hoofd te bieden. Ondanks een sterke seizoensstart van 1,2 miljoen kijkers voor het interview met Nick en Simon komt Jinek niet voorbij De avondshow en ook Vandaag inside is een geduchte concurrent. 

Minister

Overigens bewees Gijp luttele minuten na zijn indirect pleidooi voor meer kwaliteit bij Jinek dat het niveau van Vandaag inside als vanouds volks is. Hij vertelde schaterend hoe hij zelf na het nudistenitem naakt door het huis liep om eens te ervaren hoe het is. Minister van Justitie Dilan Ye?ilgöz-Zegerius zat erbij en keek ernaar.

Meer over