Pijnlijk

René van der Gijp over terugkeer Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal: 'Kom op man'

5 september 2023 16:04 | sterren | Door Tessa Kok

© KIJK / Vandaag Inside
Zondagavond was Pierre van Hooijdonk terug van weggeweest bij Studio Voetbal. Hij was een tijdje niet te zien omdat hij Ajax-trainer Maurice Steijn eerder beschuldigde van 'duistere zaakjes'. René van der Gijp was in ieder geval niet te spreken over zijn terugkeer op televisie.

Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk kon rekenen op veel kritiek nadat hij eerder bij Studio Voetbal een opmerkelijke uitspraak deed over Maurice Steijn, die hij beschuldigde van duistere dealtjes. Steijn deed daar aangifte van en uiteindelijk kwam van Hooijdonk dan ook met excuses. 

Na die uitspraken mocht hij afgelopen zondag weer voor het eerst aanschuiven bij Studio Voetbal. In het begin van de uitzending werd gesproken over het incident en gaf van Hooijdonk aan dat hij geen bewijs heeft voor zijn uitspraak en dat hij denkt dat hij nog steeds objectief naar Ajax en trainer Maurice Steijn kan kijken.

René van der Gijp

René van der Gijp heeft de uitzending gezien en was daar niet bepaald enthousiast over.''Alles was ineens fantastisch gisteren. Ik heb nog nooit zo'n dood vogeltje zien zitten, kom op man'', laat René van der Gijp erover uit tijdens de uitzending van Vandaag Inside van maandag.

Van der Gijp geeft aan dat Pierre nauwelijks zijn echte mening durfde te geven. ''Het was zo pijnlijk, en dat voor iemand die een grote voetballer is geweest. Ik werd er gewoon verdrietig van'', concludeert van der Gijp. Wilfred Genee, Johan Derksen en tafelgast Khalid Kasem waren het met hem eens. 

Hieronder is het fragment van Vandaag Inside te bekijken.

Meer over