Even uitrusten

René van der Gijp wordt gemist in De Oranjewinter

5 december 2022 09:42 | sterren | Door Marjolein Vos

© William Rutten
Het was volgens velen een groot gemis: De Oranjewinter zonder René van der Gijp. Hij zat gisteren niet aan tafel omdat hij de uitzending van de dag ervoor al wat schor was en besloot uit te zieken.

Van der Gijp werd vervangen door Job Knoester en zijn humor werd niet echt gewaardeerd.

Bioscoopgrap

Op een bepaald moment haalde Knoester een bioscoopbrilletje uit zijn zak: "Ik dacht: als de mensen René missen, dan kan ik altijd nog even zijn bril opzetten." En wat volgt? Stilte. "Niks ten nadele van jou, Job, maar ik vind wel… Het maakt wel verschil of René hier zit. Dat merk je meteen", zei Hélène Hendriks op een gegeven moment. Knoester beaamde dat de chemie tussen Genee, Van der Gijp en Derksen het programma tot een succes maakt.

Schor

Van der Gijp zat zaterdagavond al schor aan tafel. Genee: "Ja, hij was toen natuurlijk ook al wat ziek. Hij was er even aan toe om een klein beetje rust te nemen." Hopelijk voor de kijkers kan hij er met dat beetje rust van gisteren, vanavond weer tegenaan. Dan is namelijk de Sinterklaas-uitzending. "We hopen dat hij er weer is. 5 december, altijd een bijzondere dag, dan kun je altijd een verrassing verwachten”, aldus Genee. Talpa heeft maandagochtend bevestigd dat Van der Gijp vanavond weer van de partij is na zijn koorts.

Meer over