Niet urgent

Renze Klamer over BNNVARA: 'Was een kulverklaring'

3 juli 2022 14:38 | sterren | Door Wietse Zuidberg

© Natalia van der Zalm
Renze Klamer is nog altijd niet te spreken over de manier waarop zijn programma De Vooravond van de buis is verdwenen bij de NPO.

Dat heeft hij laten weten in het programma Perstribune op Radio 1, schrijft het ANP. BNNVARA schrapte De Vooravond - dat Renze samen met Fidan Ekiz presenteerde - vorig jaar omdat het 'urgentie' zou missen. Die verklaring werd destijds al door weinig mensen serieus genomen.

Kulverklaring

Ook Renze zelf is niet bepaald onder de indruk van de argumentatie. "Dat was natuurlijk een kulverklaring. Dat lijkt me duidelijk. Wat lees je als iemand weggaat? 'In goed overleg' wordt dan gezegd. Het viel een beetje in die categorie."

Overstap naar RTL

Renze is inmiddels verhuisd naar RTL, waar hij een eigen talkshow krijgt op RTL 4. Naar eigen zeggen wordt hij nog dagelijks geconfronteerd met de 'niet urgent'-uitlating van BNNVARA. Veel mensen gebruiken het als repeterende grap. "Als je iets doet met het nieuws van de dag ben je per definitie urgent. Urgent is wat nu gebeurt, wat dringend is. Maar goed, ik vind het een prachtig woord. En ik denk dat ze zelf niet hadden durven dromen dat het zo bleef hangen na die persverklaring."

Meer over