Van alle markten thuis

Renze Klamer zou RTL Boulevard kunnen presenteren

23 maart 2022 13:33 | sterren | Door Esther Hut

© Natalie van der Zalm

Renze Klamer tekende gisteren een contract bij RTL voor zijn eigen talkshow en het plan is om ook andere programma’s te maken. Hij sluit zelfs niet uit dat hij een keer achter de desk staat bij RTL Boulevard.

Naast zijn talkshow vertelt Renze aan het AD dat hij ook aan andere projecten zal werken. "Dat kan een documentaire zijn, een serie voor Videoland, van alles, maar ook programma's die meer richting entertainment gaan. RTL Boulevard zou zomaar kunnen dat ik daar een keer aanschuif. Ik zou dat niet vervelend vinden."

Renze Klamer

Wel geeft hij aan dat hij niet geïnteresseerd is in alle onderwerpen. "Natuurlijk zijn er bepaalde onderdelen waar ik zelf minder in geïnteresseerd ben, zoals wat André Hazes junior allemaal uitspookt. Maar ze doen veel aan nieuws, crime, media. Ik vind niet dat mensen laatdunkend over Boulevard moeten doen. Een programma waar elke dag een miljoen mensen naar kijken."

Peter van der Vorst, creatief directeur bij RTL, gaf al aan dat Renze breed inzetbaar zal zijn en ze daar ook aan gaan werken de komende jaren.

Talkshow

Renze is in ieder geval al bekend met het maken van een talkshow. Samen met Fidan Ekiz presenteerde hij De Vooravond bij BNNVARA, maar in het voorjaar van 2021 werd daar de stekker eruit getrokken. Renze laat weten dat hij het liefst niet meer aan die periode denkt. "Ik ga door. Wat voor mij wel vaststond: bij BNNVARA ga ik niet meer werken."

De late night-talkshow van Renze is vanaf augustus te zien op RTL4.

 

Meer over