Richard Simmons klaagt roddelblad National Enquirer aan

9 mei 2017 11:08 | sterren | Door Televizier

© Screenshot ET

Richard Simmons vecht terug: de 68-jarige Amerikaanse fitnessgoeroe is de roddels rond zijn persoon beu en klaagt sensatieblad National Enquirer aan.

Simmons verdween in 2014 stilletjes uit het publieke leven en is sindsdien het doelwit van wilde speculaties.

Geruchten

De National Enquirer publiceerde een reeks verhalen over de redenen waarom Richard niet meer in het openbaar is gezien de laatste jaren. Zo zou hij na een knieblessure veel zijn aangekomen en durft hij zich niet meer buiten te vertonen, hij zou door zijn huishoudster gegijzeld worden en zelfs in het diepste geheim de transitie van man naar vrouw maken. 

"Noem me Fiona"

De Enquirer pakte vorig jaar groots uit met het transgender gerucht door op de cover een foto van Simmons als vrouw af te drukken met de mededeling dat hij vanaf nu als "Fiona" door het leven gaat. Die beweringen werden ontkracht door Simmons' management, maar de Enquirer weigerde het verhaal terug te trekken. 

Rechtszaak

Daarom stapt Simmons nu naar de rechter en krijgen zowel de National Enquirer als roddelsite Radaronline een proces aan hun broek. Hij wil geld zien wegens smaad én een rectificatie. Of Richard zelf in de rechtszaal zal zitten is nog even de vraag. 

Lees ook: Feit is wel dat Simmons af en toe best gek doet

Meer over