Na zeventien jaar...

Rick Brandsteder bevestigt einde presentatiecarrière: 'Mooi geweest'

19 februari 2024 21:26 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het was al een tijdje stil rond Rick Brandsteder nadat hij zich eind 2022 liet opnemen in een verslavingskliniek. Nu blijkt de 39-jarige presentator stilletjes met televisie gestopt te zijn.

Nadat Privé-verslaggever Jan Uriot zich vorige week openlijk afvroeg waar Rick Brandsteder toch was gebleven, geeft het voormalige RTL-gezicht bij Shownieuws tekst en uitleg.

Het perfecte plaatje

Ricks enige wapenfeit op televisie vorig jaar was zijn deelname aan Het perfecte plaatjeDaarmee leek de weg vrij naar een terugkeer op televisie waar hij voor de RTL-groep programma's maakte als Expeditie Robinson, De bachelor, Five days inside, Temptation island en Wie is de chef.

Afgesloten

Even werd gevreesd voor een terugval, maar Brandsteder verklaart dat het goed met hem gaat: "Ik zit lekker in mijn vel, maar ik heb na zeventien jaar het hoofdstuk TV afgesloten. Dat geeft mij een fijn gevoel. Ik zat hier al langer mee in mijn hoofd en na mijn periode in de kliniek in Zuid-Afrika en de opnames van Het perfecte plaatje kreeg ik helemaal de bevestiging dat het voor mij wel mooi geweest was."

Glimlach

De 39-jarige zoon van Ron Brandsteder neemt niet met pijn in het hart afscheid: "Ik heb al die jaren met heel veel plezier gewerkt, fijne mensen ontmoet en prachtige plekken aangedaan, dus ik kijk er met een grote glimlach op terug. Maar nu is het tijd voor nieuwe avonturen waar ik veel energie van krijg".

Meer over