Rick Brandsteder hoort celstraf tegen zich eisen

4 juli 2017 15:30 | sterren | Door Televizier

© RTL/Nick van Ormondt

Rick Brandsteder moet mogelijk de gevangenis in. In de voortslepende mishandelingszaak hoorde het RTL-gezicht in hoger beroep vier weken celstraf tegen zich eisen.

Brandsteder in januari 2016 tijdens een avondje stappen iemand herhaaldelijk in het gezicht gestompt hebben. De rechter veroordeelde hem in september al tot een week voorwaardelijke cel, 90 uur taakstraf en een boete van 750 euro.

Niet hoog genoeg

Het Openbaar Ministerie vond deze straf echter niet hoog genoeg. Omdat Rick in het verleden al vaker in aanraking is geweest met justitie, onder meer voor openlijke geweldpleging en belediging van agenten, concludeerde het OM dat een boete en een werkstraf niet voldoende zijn. Daarom de nieuwe eis: 4 weken celstraf waarvan 2 voorwaardelijk.

Uitgedaagd

Rick Brandsteder verklaarde eerder dat hij "er in werd geluisd" door het slachtoffer. De man in kwestie zou Rick opzettelijk hebben geprovoceerd. Inmiddels is Rick naar eigen zeggen "ouder en wijzer" en heeft hij zijn leven heus gebeterd. Daarnaast liet Rick weten inkomsten misgelopen te zijn, de zaak zou zijn imago geschaad hebben.

De uitspraak volgt op dinsdag 18 juli.

Meer over