Geen boek of documentaire

Rick Brandsteder wil verslavingsverleden niet uitmelken

27 juni 2023 21:18 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Rick Brandsteder is open over zijn verslavingsproblematiek, maar de presentator wil er niet mee te koop lopen. Hij kickte vorig jaar af in een kliniek in Zuid-Afrika, maar richt zich liever op de toekomst, zo vertelt hij in RTL Boulevard.

Rick Brandsteder (39) strijdt deze week in de finale van Het perfecte plaatje op reis voor de winst in Zuid-Afrika. Voor de programmamaker was het een vreemde gewaarwording om terug te zijn in het land waar hij vlak voor de start van de fotowedstrijd leerde hoe hij zijn verslaving het hoofd moest bieden. 

Alcohol

In de kliniek besloot Rick zich te richten op een nieuwe hobby die niets met alcohol te maken had. Hij koos voor fotografie en dat bleek een geslaagde match, hij wist zelfs de finale van Het perfecte plaatje te halen. Eén van de laatste shoots confronteert hem wel met het verleden: hij moet een close-up portret maken van een markante bewoner. Zijn keus valt op een door drankgebruik getekende man. Voor Rick een reminder dat zijn leven ook zo had kunnen eindigen als hij afgelopen december niet besloot een andere koers te gaan varen.

Verdienmodel

Maar in gesprek met Boulevard hamert Brandsteder er wel op dat hij niet van plan is op zijn verslaving terug te blijven komen. In tegenstelling tot sommige andere bekende verslaafden ziet Rick zijn verleden niet als verdienmodel: "Ik ga dit niet uitmelken. Ik kom niet met een documentaire. Ik ga geen updates geven bij Jinek. Ik heb het in Het perfecte plaatje mogen zeggen. Het is wel goed zo. Ik voel me sterk en fijn."

De finale van Het perfecte plaatje op reis is op woensdag 28 juni te zien om 20:30 uur op RTL 4.

Meer over