Spookmusical

Rick Engelkes stevig ondervraagd door Renze Klamer over coronamiljoenen

19 juli 2022 12:01 | sterren | Door Janine van Rooden

© RTL/Videoland

Rick Engelkes ligt onder vuur, omdat hij miljoenen euro's coronasteun kreeg voor een musical die nog helemaal niet bestaat. De theaterproducent besloot daarom om eenmalig zijn verhaal te doen in de talkshow van Renze Klamer, maar die maakte het hem niet gemakkelijk. 

Vorige week kwam het Noordhollands Dagblad met het nieuws dat het bedrijf van Rick Engelkes 4,3 miljoen euro coronasteun kreeg voor de theaterproductie Willem van Oranje, een musical die nog niet van de grond is gekomen. Volgens de krant is er niet duidelijk wat er met al dat geld is gebeurd. Rick wilde daar in Renze op RTL 4 graag duidelijkheid over scheppen.

Pittig gesprek

Renze ging er met een gestrekt been in door gelijk te vragen waarom Rick steun heeft aangevraagd voor een niet bestaande musical. Dat zinde de voormalig acteur niet. "De musical bestaat wel, alleen hij is er nog niet (...) Ik ben er al acht jaar mee bezig, ik heb er vier jaar geleden een partner bij gekregen, ik ben gestart met een vergunning, heb een team opgezet en toen kwamen de eerste coronameldingen."

Waar is het geld?

De vraag van de talkshowhost over waar het geld naartoe is gegaan - aangezien er nog geen cast was - viel bij Rick wederom niet zo lekker. Hij kwam dan ook met een voor de hand liggend antwoord. "We hebben een enorm team. Er is een enorme investering aan vooraf gegaan." Volgens de theaterproducent zijn de coronamiljoenen nog niet allemaal uitgegeven. "Er staat nog zeker drie miljoen euro op de rekening, ongeveer een miljoen is uitgegeven." Renze bleef stoïcijns doorvragen over wat er concreet met het geld is gebeurd, maar Rick had er geen duidelijk antwoord op.

Vraagtekens

Zowel Renze als de kijkers zetten na afloop nog steeds vraagtekens bij het verhaal van Rick.

Meer over