Rick Nieman neemt ingetogen afscheid na 19 jaar als nieuwslezer

22 mei 2015 20:26 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL Nieuws

Rick Nieman presenteerde vanavond zijn laatste aflevering van het RTL Half Acht Nieuws. Als afsluiter bedankte hij iedereen voor 19 mooie jaren.

Ricks dankwoorden werden ingeleid door zijn collega Merel Westrik die Nieman namens iedereen bij het RTL Nieuws bedankte en het een voorrecht noemde een jaar met hem gewerkt te mogen hebben.

Rick Nieman door de jaren heen

Voordat Rick zich tot de kijkers thuis kon richten, werd hij verrast met een korte terugblik van zijn werk door de jaren heen. Hij begon in 1996 bij Veronica als een van de gezichten van actualiteitenmagazine Nieuwslijn. Daarna maakte hij de overstap naar het RTL Nieuws waar hij grote nieuwsfeiten als 9/11, de moord op Pim Fortuyn en de val van het kabinet versloeg. Ook interviewde hij diverse internationale nieuwsmakers, zoals Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton die terloops opmerkte "Rick Nieman" een geweldige naam voor een journalist te vinden. 

Geen sentimenteel afscheid voor Nieman

Rick hield het droog tijdens zijn laatste woorden in de camera. Wel beging hij een kleine verspreking toen hij "Nederlach" zei in plaats van "Nederland". De ervaren rot wist zich daar charmant uit te redden door op te merken dat een tekstje voor de camera lezen toch lastig is. Tot slot bedankte hij iedereen, zowel voor, achter als door de camera en beloofde hijndat we nog niet van hem af zijn: "Ik ben vast van plan u lastig te blijven vallen met boeken, artikelen en uitzendingen... dus wie weet: tot later!".

Daarop kwamen vrienden en collega's van de inmiddels oud-nieuwslezer de studio in en werd de allerlaatste aflevering afgesloten met bloemen en confetti. Rick's afscheid is hier integraal te zien.

Meer over