Video

Rico Verhoeven barst in tranen uit in Rooijakkers Over de Vloer

6 mei 2024 10:15 | sterren | Door Esther Hut

© RTL

Art Rooijakkers ging gisteravond van start met een nieuw seizoen van Rooijakkers Over de Vloer en wist bij zijn eerste gast Rico Verhoeven meteen een gevoelige snaar te raken.

Het lukt bokser niet zijn tranen in bedwang te houden.

Rooijakkers Over de Vloer

Rico Verhoeven neemt Art Rooijakkers een dagje mee in zijn routine in de aanloop naar een belangrijk toernooi. Van een ijsbad, rijst als ontbijt en natuurlijk krachttraining. Rico wordt dagelijks begeleid door zijn trainer en steun en toeverlaat Dennis.

Dennis is al bijna de helft van Rico’s leven zijn trainer en kent de bokser door en door. “Dennis hoeft maar naar me te kijken en hij weet hoe ik me voel,” zegt Rico. “Soms probeer ik dingen weg te drukken, maar hij krijgt het er wel uit en dat is het allermooiste van de dynamiek die wij hebben.”

Rico Verhoeven

Als Rico verder wil vertellen zie je al dat hij hoog in zijn emotie zit. Hij neemt dan ook een diepe zucht en zegt tegen zichzelf “oke, onderdruk m’n gevoel.” Als Art vraagt waarom hij dat tegen zichzelf zegt, lukt het Rico alsnog niet zijn tranen te onderdrukken.

“Ik voel dat ik er emotioneel van wordt, omdat Dennis zo belangrijk voor me is,” zegt hij huilend. “M’n eigen vader heb ik niet meer en dat gat vult Dennis op voor mij.” Al gauw is Rico er klaar mee en grapt “al dat emotionele gedoe allemaal” en pakt er snel wat zwaargewichten bij om verder te pompen.

Benieuwd naar het fragment? Bekijk het hieronder:

 

Rooijakkers Over de Vloer is elke zondagavond om 21:00 uur te zien op RTL4.

Meer over