Rijdende Rechter naar SBS 6

20 augustus 2015 08:48 | sterren | Door Televizier

Een behoorlijk verrassende transfer: De Rijdende Rechter verhuist komend seizoen na 20 jaar van KRO-NCRV naar SBS 6.

Meester Frank Visser was zo'n twee decennia een vaste waarde bij de NCRV, maar de 64-jarige rechter gaat nu het commerciële avontuur aan. 

Meester Frank naar SBS 6

Een woordvoerder van SBS heeft de opmerkelijke overstap bevestigd. Vanaf volgend jaar is Frank Visser op SBS 6 te zien met "een programma dat in de lijn ligt van dat waar de kijkers hem van kennen." Volgens de woordvoerder is de meester geknipt voor de zender: "Frank Visser staat in zijn programma letterlijk tussen de gewone mensen. Dat is ook waar SBS6 voor staat en televisie voor maakt."

Rijdende Rechter blijft op NPO1

De overstap komt als een pijnlijke verrassing voor KRO-NCRV, de omroep heeft inmiddels gereageerd via een persbericht. Hierin bedankt mediadirecteur Taco Rijssemus meester Frank voor al zijn inspirerende werk sinds hij in 1995 bij de omroep begon. Ook liet hij weten dat het nieuwe seizoen De Rijdende Rechter op dinsdag 1 september begint en dat daarna wordt gekeken hoe het programma zelf een doorstart kan maken zonder meester Visser. "We zullen de komende tijd gebruiken om het programma tegen het licht te houden en voor een nieuwe opzet te kiezen met een fris nieuw gezicht”.

Frank Visser wordt later vandaag tijdens de SBS 6 najaarspresentatie officieel voorgesteld. 

Meer over