Tijd voor een feestje!

Rik van de Westelaken en Splinter Chabot doen dit jaar verslag van Pride Amsterdam

21 juli 2022 15:52 | sterren | Door Judith Regeling

© Ruud Baan / AVROTROS
Rik van de Westelaken en Splinter Chabot slaan de handen ineen. Dit nieuwe duo doet namelijk op zaterdag 6 augustus samen verslag van de oude vertrouwde Pride in Amsterdam. 

Na een aantal jaar beperkingen door corona wordt het kleurrijke LHBTIQ+-festival dit jaar weer uitgebreid gevierd. En dat is geen understatement.

Pride Amsterdam

Amsterdam staat namelijk vanaf 30 juli maar liefst 9 dagen en met ruim 300 evenementen in het teken van dit festijn dat dit jaar het thema My Gender, My Pride draagt. Met als groot hoogtepunt de bonte stoet die door de Amsterdamse grachten vaart. Dat event vindt plaats op zaterdag 6 augustus.

Rik van de Westelaken en Splinter Chabot

Voor presentatoren Rik van de Westelaken en Splinter Chabot is het een eer dat zij er op deze manier hun steentje aan kunnen bijdragen. "Pride is de periode waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Een puzzelstukjes van de toekomt", reageert Splinter in het persbericht. "Ik vond het de afgelopen jaren altijd geweldig om op een boot te mogen meevaren en daarom vind ik het een grote eer om naast Rik plaats te mogen nemen en samen verslag te mogen doen van het meest kleurrijke en feestelijke protest ter wereld."

Tim den Besten

De mannen staan er echter niet helemaal alleen voor. Op de dag zelf schuiven namelijk meerdere gasten aan, waaronder ook Tim den Besten, Eveline de Bruijn en de makers van de podcast De Lesbische Liga.

Een verslag van de Pride Amsterdam - Canal Pride is zaterdag 6 augustus vanaf 12:30 uur te zien op NPO1 en vanaf 22:00 uur op NPO3.

Meer over