Rik van de Westelaken ziet zichzelf wel als quizmaster

Door zijn deelname aan Wie Is De Mol ontdekte Rik van de Westelaken dat hij het leuk vindt om mensen te entertainen. Hij overweegt de presentatie van een quiz.

Rik van de Westelaken waardeerde de reacties van kijkers tijdens Wie Is De Mol enorm en denkt daarom na over meer entertainment-programma's, zoals een televisiequiz. Daarmee zou hij zijn NOS-collega Herman van der Zandt achterna gaan, die dit voorjaar quizmaster was in Met Het Mes Op Tafel.

Rik van de Westelaken

Vóór Wie Is De Mol overwoog Rik nooit de entertainmentkant op te gaan. "Ik ben journalist. Ik heb me altijd blindgestaard op de journalistiek, omdat ik vind dat die een belangrijke taak heeft in de maatschappij," vertelt de nieuwslezer in de Volkskrant. "Maar weet je, door Wie Is De Mol kwamen voor het eerst mensen met een stralende lach op me af, zo van: wát een te gekke uitzending."

Journaal

"Dat hoor je bij het Journaal natuurlijk nooit," vertelt Rik. "Wauw, dacht ik, dus zo voelt het als je mensen entertaint. Wat is nou daar eigenlijk mis mee? Er zijn nog geen concrete plannen, maar ik kan me voorstellen dat ik over een paar jaar een quiz ga presenteren. Al is het maar om eens wat anders te doen."

Wie Is De Mol

Rik geniet van de reacties, maar hij moest er wel aan wennen. "Als nieuwslezer kom je wel vaak op televisie, maar het gaat nooit om jou persoonlijk," legt hij uit. "Door mijn deelname aan Wie Is De Mol veranderde dat. Ineens was ik Rik, die ook weleens een korte broek aan heeft. Totaal onbekende mensen gaven me complimenten, wilden mijn handtekening of vroegen me mee uit."

Toetje van de maand

"Hartstikke leuk natuurlijk," vervolgt Rik, "maar eerlijk gezegd schrok ik er ook van dat ik ineens een personality was. Sacha de Boer zei altijd: het journaal is een gezonde bruine boterham. Ik was gewend om die bruine boterham te serveren. Ineens was ik het toetje van de maand."

Lees ook:
Rik deelde in Wie Is De Mol alles met Marlijn, behalve de pot

Reageren