Rob Geus niet op taalles voor SBS 6

11 januari 2017 09:30 | sterren | Door Televizier

© SBS/Elvin

Rob Geus maakt er geen geheim van dat hij moeite heeft met vreemde talen. Toch wil het SBS-gezicht niet op taalles omdat hij meent dat zijn werkgever daar niet op zit te wachten.

Rob, die momenteel druk is met een nieuw seizoen van Red mijn vakantie, deed deze opmerkelijke uitspraak in gesprek met de Telegraaf.

Kritiek

Voor het vakantieprogramma onderzoekt Rob misstanden in buitenlandse hotels, campings en resorts. Niet gehinderd door enige taalkennis confronteert hij het management in gebroken Engels, Duits, Spaans of een mengelmoes van iets dat er op lijkt. Kijkers klagen via social media al lange tijd over het niveau van Geus, die vorig jaar zelfs werd gearresteerd omdat hij overlast veroorzaakte. Maar Rob is niet van plan zijn woordenschat op te vijzelen, ook al is hij geregeld doelwit van online spot.

Nonnetjes

Volgens Rob hoeft hij geen taalcursus te volgen, zoals Dan Karaty onlangs deed bij de Nonnen van Vught. Geus meent namelijk dat z'n werkgever het juist waardeert dat hij mensen terechtwijst in een taal die hij amper beheerst: '"Ze zitten er bij SBS helemaal niet op te wachten dat ik een week naar die nonnetjes ga. Ze vinden het leuker als ik mijn eigen Duits en Engels spreek, zo’n beetje als Van Gaal dus. Lachen hoor, als ik in Oostenrijk verhaal ga halen in een hotelkeuken. Bitte, bitte. Zover kom ik nog wel."

 

Meer over